Kibic Tolla

Kibic Tolla

Tekerték

2021. november 03. - Kibic Tolla

Blogomat olvasva egy ismerősöm felhívott, hogy vele megtörtént az, amiről írtam. A múlt héten majdnem pórul járt az autója műszaki vizsgáján.

Pár éve vett egy 10 éves BMW-t, most vitte azóta először műszakiztatni, ahol közölték vele, hogy nem vizsgáztatják le, mert visszatekerték a kilométeróráját. A döbbenettől megszólalni sem tudott. Ő már a harmadik tulajdonos, ráadásul egy autókereskedésben vette a kocsiját.

Most akkor ki csalt? Eddig miért nem vették észre? Tévedésből elírhatták az előző vizsgán az óra állását?

A lényeg, hogy végül egy telefonálás és hosszas hezitálás után a vizsgaállomás vezetője megoldotta a problémát. A vizsgalapra megjegyzésként odaírta, hogy a kilométeróra manipulált.

Természetesen az ismerősöm ettől nem nyugodott meg, különösen azután, hogy utánanézett: a Btk. szerint egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető az, aki a gépjármű kilométer-számláló műszerét meghamisítja. Azóta már azt is tudja, hogy tettenérés kell ahhoz, hogy elítéljék.

Mindenesetre előkereste az adásvételi szerződést, amibe szerencsére beleírták az akkori óraállást, és mellé tette a vizsgaállomáson rögzített számokat is. Biztos, ami biztos, a következő vizsgára felkészül.

Azt már csak én kérdezem, hogy vajon megtámadható-e vagy per esetén védhető-e az, ha a vizsgaállomás a kilométeróra manipulálása címén megtagadja az autó levizsgáztatását? Jogilag szabályos megoldás-e a vizsgalapra írt megjegyzés?

A bejegyzés trackback címe:

https://kibictolla.blog.hu/api/trackback/id/tr6016729838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása