Kibic Tolla

Kibic Tolla

Ne cibáld az oroszlán bajszát!

2022. január 31. - Kibic Tolla

Olvasom, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt fenyegeti kártérítési perrel egy német lízing cég magyar vezetője.  Apáti Csaba szerint törvénytelenül adták el a több milliárdnyi adót csaló győri vállalkozó lefoglalt Lamborghinijét, Bentley-jét és két Porsche autóját, mert az a lízing-cégének a tulajdona.

 

Az adófizetők kárára ne játszadozzunk már! Írja le veszteségként! Több hasonló kisebb cég is kénytelen ezt megtenni, főleg az építőiparban.

 

Nem ismerem a részleteket, de azt nem tudom elképzelni, hogy – miközben a navosok felgöngyölítették az egész ügyet, hónapokon keresztül bizonyítékok garmadáját gyűjtötték össze, a híradások szerint hatalmas vagyont foglaltak le – sem a nyomozók, sem az ügyészek nem figyeltek oda arra az apróságra, hogy tisztázzák, az autókkal mi a helyzet.

 

Csak találgatok, de mi van akkor, ha az az ember, aki áfát csal, számlát hamisít stb. minden másban is – hogy is mondjam – megbízhatatlan?

 

És mivel én már vén róka vagyok, Apáti Csaba nevéről eszembe jutott a 2010 körül elhíresült Grupius Zrt., és a kifizetetlen 13 milliárdos adóssága, melynek egyik károsultja volt egy korábbi munkaadóm.  Tévedés ne essék, nem állítok párhuzamot a két ügy között, ugyanis Apáti már a csőd előtt eladta részesedését.

 

Minden esetre kíváncsian várom a folytatást.

A bejegyzés trackback címe:

https://kibictolla.blog.hu/api/trackback/id/tr5617009640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása