Kibic Tolla

Kibic Tolla

Kényszervállalkozó kényszere

2021. november 25. - Kibic Tolla

Unokaöcsémmel a kényszervállalkozók helyzetéről, sanyarú sorsáról beszélgettünk – ti. ő maga is kényszerből lett magánzó. Az bosszantja, hogy igazából munkaviszonyhoz hasonló körülmények között dolgozik egy cégnek, ugyanakkor semmit nem élvez az ottani lehetőségekből, kedvezményekből, helyette megkapta az adó, a járulékok, az adminisztráció, a beszerzés, az öngondoskodás stb. nyűgét.

A témának utánajárva a jogászvilág.hu oldalán találtam egy érdekes fejtegetést „Alakíthatnak-e szakszervezetet kényszervállalkozók?” címmel.

Az már az elején kiderül, hogy a jogászok is fogalomzavarban vannak. A versenyjog, a gazdasági közjog és a munkajog egészen másképp határozza meg a jelentését. Zavar mutatkozik a munkavállaló, az önfoglalkoztató, és a kényszervállalkozó elnevezés terén is.

Azzal egyetértek, hogy vitás esetekben a szerződések tartalmát és a valós munkavégzés körülményeit kellene megvizsgálni. No, de miért csak a vitás esetekben? Ezek nem mai keletű problémák, és nem is csak egy-két embert érintenek. A szabályozatlan körülményekkel csak a zavarosban halászó, a járulék-fizetéseket elkerülni akaró cégeknek adunk lehetőséget.

 

https://jogszvilag.hu/cegvilag/alakithatnak-e-szakszervezetet-kenyszervallakozok/

A bejegyzés trackback címe:

https://kibictolla.blog.hu/api/trackback/id/tr3516758344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

evilwolf 2021.11.25. 09:55:54

Például ezért q.r.v.a.o.r.s.z.á.g.
V.á.l.l.a.l.kozzon kül.f.ö.l.d.ön. Romániában alapítson céget, olcsóbb mint itt az e.v., de főleg a kft.
romanceg.we.b.n.ode.ro/
Olcsó, mindent m.a.g.y..a.r.u.l e.l.i.n..t.é.z.h.e.t.
Ez a m.o.c.s.o.k ma.g.y.a.r p.o.l.i.t..i.k.ai g.a.n.é.t.ú.ra k.i.c.s.i.n.á.l.ja a v.á.l.l.a.l.k.o.z.ó.k.a.t. Tele vagyunk l.é.h.ű.t.ő ingyenebédesekkel.
süti beállítások módosítása