Kibic Tolla

Kibic Tolla

Kriptopénz – a modernkori alkimisták titka?

2021. augusztus 10. - Kibic Tolla

A kriptoakademia.com oldalán olvastam, hogy a kínai kriptobányászok kazahsztáni kriptobányász farmokra „költöznek”. A kínai kormány egyre keményebb fellépése miatt olyan országokba menekülnek és telepítik át az adatközpontjaikat, ahol kevésbé szigorúak a feltételek és „zöldenergia” is a rendelkezésükre állhat.

bővebben itt:

kriptoakademia.com/2021/06/28/koltoznek-a-kinai-banyaszok

 

Mint már egy korábbi bejegyzésemben említettem a kezdetekkor sok ismerősöm bányászott éjszakánként, és hajnalban a közösségi oldalán mérgelődött, hogyha elment az áram.

 

A bitcoint az indulása óta még mindig misztérium övezi.

 

Ez egész engem a középkori alkimistákra emlékeztet, és ezzel nem akarok senkit megbántani. Akkor mindenki a bölcsek kövét kereste, amely egy univerzális mindenható eszköz -  a gyógyítás, az örök élet és az abszolút hatalom jelképe volt. A kor vegyészei mindenféle „nemtelen” fémből akartak nemesfémet, aranyat csinálni. Fáradhatatlanul és elszántan próbálkoztak.  Tébolyult kísérleteik eredményét hétpecsétes titokként őrizték. Persze mellékesen sok hasznos eredmény is született ezekből, de az aranycsinálás nem jött össze.

 

Úgy érzem, a kriptobányászaton a háttérkiszolgálók, az áramszolgáltatók, az informatikai hátteret biztosító cégek, az eszközgyártók, az adás-vétellel, beváltással foglalkozók többet keresnek, és azonnali hasznot könyvelhetnek el, amiből meg is tudnak élni. A „bálnák” és a „bikák” még ha a bölcsek kövét nem is találták meg, őrzik az abszolút hatalom és a digitális aranycsinálás titkát.

A bejegyzés trackback címe:

https://kibictolla.blog.hu/api/trackback/id/tr4016646836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wildhunt 2021.08.10. 15:44:41

A történelem legnagyobb piramisjátéka. Senki nem tudja mi lesz amikor majd összeomlik.
süti beállítások módosítása