Kibic Tolla

Kibic Tolla

SatoshiNakamoto szobrot kap

2021. augusztus 02. - Kibic Tolla

Végre valamiben világelsők leszünk! Olvastam, hogy a világon Magyarországon először szobrot állítanak a bitcoin atyjának a Graphisoft Parkban. Kíváncsian várom, hogy a nagy ismeretlenségbe burkolódzó legendás Satoshi elfogadja-e a meghívást és személyesen megjelenik-e a szeptemberi szoboravatón. Majd kiderül.

Aki még nem hallott róla, ShatoshiNakamoto a bitcoin feltalálója. Kidolgozott egy olyan algoritmust, amely lehetővé tette a digitális fizetőeszközök kifejlesztését.

Annyira titokzatos, hogy még azt sem tudjuk róla, hogy nő vagy férfi, sem azt, hogy japán vagy nem. Sokak szerint az sem kizárt, hogy név több olyan embert takar, akik együtt dolgoztak a projekten. Évek óta próbálják felfedni kilétét, a világ több létező tudósával, informatikai szakembereivel próbálták már összefüggésbe hozni, sikertelenül.

2011 tavasza óta senki nem hallott róla.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kibictolla.blog.hu/api/trackback/id/tr3316646826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása