Kibic Tolla

Kibic Tolla

Nahát, hogy még miket nem hamisítanak!

2021. december 22. - Kibic Tolla

A transpack.hu oldal szerint raklaphamisítókat értek tetten Cegléden a NAV-osok, és több mint 1000 db hamis raklapot szállíttattak el. A közölt fotó alapján a termék valóban a megszólalásig hasonlít az eredetire.

A cikkben említett MÁV-REC Railway Engineering Corporation Kft. független ellenőrző szervezetként „Rail Cargo Hungaria Zrt. megbízása alapján az EUR rakodólapok körében, míg az Európai Raklap Szövetség megbízása alapján, 2018-tól az EPAL jelöléssel ellátott rakodólapok körében látja el Magyarország és Románia területén” – ahol folyamatosan vizsgálja a rakodólap gyártók és javítók által kibocsátott termékeket, valamint a rakodólap gyártás és javítás feltételeinek meglétét.

 

Nem értem, a vállalkozás a precíz munkáját miért nem másba fekteti? A minőséget mindenütt értékelik, jól lehetne azzal is keresni, a piaci rést is meg lehet találni. A hamisítás illegális, ezért büntetendő. Megéri az a sok nyűg, ami egy ilyen eljárással jár? Vagy a kirótt büntetés?

 

Az eredeti raklap gyártójának bosszúságát megértem, ráadásul nemcsak anyagi kárt okoznak neki a hamisítók, hanem a hírneve is oda lesz. A minőség mellett a csereszabatosság is fontos szempont. Ha egy hamisított, gyengébb minőségű raklap a szállítás, vagy tárolás közben összetörik, nemcsak a termék megy tönkre, hanem még komoly balesetet is okozhat, akár még emberek is komolyan megsérülhetnek. Hosszadalmas bizonyítást érdemel egy baleset után, hogy tőle vagy nem tőle származik a hibás raklap, ami elsőre úgy néz ki mintha…. Nehezen követhető nyomon, hogy ki, mikor és hol vásárolta.

 

Ismerőseim közül többen is saját tapasztalat alapján tudnának mit mesélni. Például olyan autó alkatrészeket vettek, amik leégették a motort, vagy román lisztet csomagoltak egy magyar termék zacskójába, vagy jól ismert mosóporok, mosogatószerek márka-jeleivel megegyező csomagolásban árulják a silány minőséget. Néhány éve egy üzlettársamnak a szellemi tulajdon védelmével foglalkozó Vis Probandi segített, a többiek más megoldásokat találtak.

Ez nem vicces! Értsük meg: a csalók a könnyen jött pénzért vállalkozásokat, bejáratott, megkedvelt márkákat veszélyeztetnek, nem beszélve az emberek egészségéről!

 

https://transpack.hu/2021/08/03/raklaphamisitokat-fogtak-el-cegleden-csomagolas/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kibictolla.blog.hu/api/trackback/id/tr3516758356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása