Kibic Tolla

Kibic Tolla

Nemlétező hadsereg

2022. február 24. - Kibic Tolla

Újabb hírek érkeztek Bagjos Rihárd magánhadseregéről, bár ismételten semmitmondó információk. (lásd korábbi bejegyzésem Hetvenkedő katona címmel).  Semmi sem biztos, de gumicsontnak jó. PR-jukról az újságírók találgatásai, elemzései gondoskodnak.

https://www.portfolio.hu/global/20220121/mar-1000-magyar-jelentkezett-zsoldosnak-hamarosan-akcioba-lendulhet-a-fegyveres-maganhadsereg-521867

Bennem viszont felvet néhány kérdést:

  • Nem minősül-e csalásnak az, ha egy nem létező – majd talán az év végén bejegyzik – cég nevében kormányokkal, cégekkel tárgyalnak, pályázatokat nyújtanak be, vásárolgatnak?

 

  • Ez mennyiben befolyásolja, hogy később komolyan vegyék őket a megrendelőik? Ja, bocs, de majd előbb még várunk 5-6 ügyfelet, aztán majd bejegyeztetjük a céget. Kösz a megrendelést, de majd kb. 2 év múlva jövünk.

 

  • Milyen biztosítékot adtak – ki kezeskedett értük – hogy a láthatalan cég megrendelésére már egy grúziai raktárban összekészítve várja őket a fegyverarzenál, járművekkel, helikopterekkel, személyi felszerelésekkel együtt? Vagy úgyis számla nélkül vásárolnak?

 

  • Egy nemzetközileg ilyen nagyon telített piacon az újonnan alakult igencsak tőkeigényes kis cég, hogyan lehet öt év alatt nyereséges? Az alkalmazottak fizetése havonta minimum 3000-5000 dollár lesz. A megcélzott elsősorban afrikai illetve részben arab országok is éppen az államcsődökről és politikai /vallási háborúkról ismertek gyakran bizonytalan hátterű csoportokkal, akik nem mindig a Fair Play szerint játszanak.

…és rágom tovább az elém vetett gumicsontot…

A bejegyzés trackback címe:

https://kibictolla.blog.hu/api/trackback/id/tr4017589764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása