Kibic Tolla

Kibic Tolla

Székhelyszolgáltatók létjogosultsága, etikája

2021. július 02. - Kibic Tolla

Egy fiatal, első vállalkozását hamarosan indító barátom döbbenten mutatott meg nekem egy régebbi fórumbejegyzést és a hozzászólásokat.  itt  

https://www.jogiforum.hu/forum/40/29759

Egy neves székhelyszolgáltatót bízott volna meg, de ezek után elbizonytalanodott.  A tapasztalataimra volt kíváncsi.

Nekem nem volt kapcsolatom székhelyszolgáltatókkal, de az évek során több olyan üzletfelem is volt, akik igénybe vették a szolgáltatásaikat. Tapasztalatom szerint egy vállalkozás vagy a vállalkozó megbízhatóságát nem az határozza meg, hogy saját irodával és adminisztrációval rendelkezik-e vagy szolgáltatót vesz igénybe. Az viszont a vállalkozó felelőssége, hogy elfogadja-e egyes szolgáltatók alkalmanként jogszabályokat sértő javaslatait, lépéseit. Minden székhelyszolgáltató etikusnak, törvénytisztelőnek vallja magát, többen közülük honlapjukon jól láthatóan deklarálják is. És ez így is van!  Eredendően a székhelyszolgáltatás nem ördögtől való.

De néha van az a pénz…. és az ember gyarló.  Ráadásul ez így hosszútávon nem win-win alapú kapcsolat.

A 7/2017. (VI. 1.) székhelyszolgáltatásról szóló IM rendelet szabályozza, hogy a szolgáltatónak milyen kritériumoknak kell megfelelnie, és mik a kötelezettségei a megbízóval szemben.

Ha a vállalkozónak nincsen elegendő tőkéje egy ingatlan megvásárlásához, vagy nem szeretné saját címére bejegyeztetni vállalkozása székhelyét, jó megoldás, ha felkeres egy székhelyszolgáltatót és szerződést köt vele. Ezután ide érkeznek a levelei, átveszik az iratokat, és minden hivatali ügyintézés során ezt a címet használja majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://kibictolla.blog.hu/api/trackback/id/tr4516595082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása