Kibic Tolla

Kibic Tolla

NAV ellenőrzési terve 2021-ben

2021. május 25. - Kibic Tolla

A NAV közzétette 2021 évi ellenőrzési tervét.  Ebből megtudhatjuk, hogy idén mire fordít kiemelt figyelmet. Részletek itt

Az ellenőrzési területeket böngészve azt látom, hogy sok a visszatérő elem. Az előző évek tervezett ellenőrzései nagyon hasonlóak, különösen a jelentős költségvetési kockázatot hordozó tevékenységek körében. (használtgépjármű- és gépjárműalkatrész-kereskedelem; személyszállítás; ingatlanközvetítés; cukor, étolaj, sajt, kávé, csokoládé, liszt, ásványvíz, üdítőital, mák, dióbél, rizs, szója, műtrágya; zöldség- és gyümölcs-nagykereskedelem; e-kereskedelem; számítástechnikai termékek kereskedelme; turizmus, vendéglátás, szálláshely-szolgáltatás)  Bővebben  itt.

Ennek oka a sajtó híreket is figyelembe véve az lehet, hogy bár a Nemzeti Adó- és Vámhivatalunk már-már héroszi küzdelmet folytat a piac megtisztítása érdekében, az ÁFA-csalók felszámolt vállalkozásai helyére azonnal újak lépnek.

Bizony a 27 %-os ÁFA nagy csáberő! Megéri a költségvetésnek?

A bejegyzés trackback címe:

https://kibictolla.blog.hu/api/trackback/id/tr516571118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása