Kibic Tolla

Kibic Tolla

BIREG / kabotázs fuvarok

2021. június 21. - Kibic Tolla

Az EKÁER szabályozás sokaknak könnyítést hozott ugyan 2021-ben, a BIREG-rendszer bevezetése viszont újabb kötelezettséget ró a nemzetközi áruszállításban résztvevőkre.

Figyelem! Nagyon fontos!

Előre láthatóan 2021. július 1-től a teherautók vezetői mellett az árut feladókat és a címzetteket is felelősség terheli – kötelesek lesznek ugyanis a fuvarregisztráció meglétét és helyességét ellenőrizni.

További részletek itt

https://www.pwc.com/hu/hu/sajtoszoba/2021/ekaer-koteles-termekek-bireg-rendszer.html

 

Kabotázs – egy másik eu-tagállamban honos fuvarozó egy nemzetközi szállítás után nem indul rögtön üresen haza, hanem az adott országban újabb szállítást végez még a határ elérése előtt. Az EU-rendelet szerint nem jelenthet állandó vagy folyamatos tevékenységet az adott tagállamban.  (EU 2020/1055/EK rendelete)

 

Szállítmányozással foglalkozó ismerőseim örülnek ezeknek a szabályozásoknak

  • hiszen ez számukra a rendkívül olcsó illegális konkurenciát gyengíti - többségében román és ukrán fekete fuvarok csökkenését jelentheti,
  • a szabályozott kabotázs-fuvarok miatt a közúti áruszállításban kevesebb lesz az üresen közlekedő kamion, jobb lesz a gépjárművek kihasználtsága.

A bejegyzés trackback címe:

https://kibictolla.blog.hu/api/trackback/id/tr2116594898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása